Desery

Deser dyniowo - jogurtowy

Deser dyniowo - jogurtowy

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 500 ml jogurtu naturalnego Bio
  • 70 g nasion chia (szałwia hiszpańska)
  • 300 g miąższu z dyni prowansalskiej
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka cukru
  • 20 ml syropu klonowego

Wykonanie

  1. Masło roztapiamy na wolnym ogniu.
  2. Do masła dodajemy pokrojony w drobną kostkę miąższ z dyni.
  3. Dynię dusimy co chwila mieszając, dodajemy cukier i syrop klonowy.
  4. Gdy dynia będzie już miękka blendujemy ją i dodajemy nasiona chia.
  5. Jogurt naturalny Bio przekładamy do szklanek do połowy wysokości.
  6. Na górę nakładamy pudding dyniowy.
  7. Dekorujemy nasionami chia.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#jogurt #dynia #pudding #fit
Powrót